Er det i 2022, du endelig får styr på din økonomi?

Dette indhold er sponseret

Julen er ovre, og vi er trådt ind i et nyt år. Og det betyder for mange, at lommerne er ekstra tomme, men det er også tiden for nytårsforsæt. Og er du en af dem med tomme lommer, så kunne det jo være et nytårsforsæt at få styr på økonomien. Er du en nybegynder inden for en sund privatøkonomi, så får du her gode råd til, hvordan du får styr på det hele.  

Skab et overblik over din økonomi

Først og fremmest skal du danne dig et overblik over din privatøkonomi. Du skal altså vide, hvor meget du får ind på kontoen om måneden, og hvor mange faste udgifter du har. Når du har trukket disse udgifter fra din indtægt, så får du dit rådighedsbeløb. Og du ved derfor også, hvor meget du har til rådighed hver måned.

En god måde at sætte struktur på din økonomi er at oprette flere konti i din netbank. Udover din lønkonto bør du også have en budgetkonto, madkonto og ikke mindst en opsparingskonto. På den måde sikrer du dig nemlig, at du altid har penge til at betale dine regninger og stadig have lidt ekstra penge at bruge af.

Skrue op for din opsparing

Når du ved, hvor mange penge du har til rådighed hver måned, efter alle regninger er betalt, så kan du også begynde at lægge penge til side. Det kan være en god ide at starte ud i det små, så du stille og roligt kan vænne dig til at leve for mindre hver måned. Er du for ambitiøs, kan du nemlig have en tendens til at bryde rutinen og bruge af din opsparing igen og dermed også miste lysten til at spare op. Ved at starte ud i det små giver du dig selv en succesoplevelse hver måned, og det kan ligeledes give dig blod på tanden til at spare endnu mere op.

Afdrag mere af på din gæld

Hvis du har en del gæld på samvittigheden i form af minilån og andre forbrugslån, bør du fokusere på at få afdraget yderligere på din gæld. Ved at afdrage yderligere på din gæld får du ikke kun ryddet op i din privatøkonomi og dermed mere ro i sindet, du får også øget dit rådighedsbeløb betydeligt. Så hvordan kommer du i gang med at afdrage yderligere på din gæld, hvis du har adskillige lån, du betaler af på? Jo, det er ganske simpelt, og du kan for eksempel tage udgangspunkt i følgende to metoder:

  • Sneboldmetoden
  • Lavinemetoden

Benytter du dig af sneboldmetoden, så fokuserer du på at afdrage yderligere på de enkeltvise lån. I dette tilfælde fokuserer du på de mindste lån – også selvom de ikke nødvendigvis er det dyreste lån. Det er altså med andre ord en afdragsmetode, hvor du ikke nødvendigvis sparer flest penge, men til gengæld er det en metode, der kan give dig det bedste selvtillidsboost og dermed også blod på tanden til at få afdraget yderligere. Vælger du lavinemetoden fokuserer du på at afdrage de dyreste lån først, og du sparer dermed også flere penge ved at benytte dig af denne metode.

Er det i 2022, du endelig får styr på din økonomi?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen