Kniber det med at få pengene til at række?

Hvis budgettet er lidt stramt, og der mangler overskud på kontoen, er der hjælp at hente. Der er mange ting, man kan gøre for at optimere sin økonomi og få et lidt større rådighedsbeløb hver måned.

For det første handler det om at kigge på alle de udgifter, som skal betales fast hver måned eller hvert kvartal. Tjek at der ikke er udgifter til noget, som ikke er aktuelt. Det kan være streaming- og musiktjenester eller andre abonnementer, som du alligevel ikke gør brug af. Det er et nemt sted at starte med at spare penge. 

Sæt gerne penge af til de udgifter, som betales kvartalsvist, så der ikke er en stor regning hver tredje måned, der kan være sværere at finde penge til i sit budget. Hvis man dividerer beløbet og sætter penge af til det hver måned fx på en budgetkonto, får man et fast månedligt beløb, som man kan gå ud fra.

Det kan være en god idé at gå sine udgifter efter med en lup. At ændre sin økonomi handler ofte om at ændre vaner og være realistisk. Hvis du ikke bruger dit fitnessmedlemskab, så opsig det og løb i stedet en tur, når du har lyst. Så slipper du for at betale for noget, du kun bruger en gang i mellem. I stedet for at købe dyr to-go-kaffe, kan kaffen købes hos McDonalds, eller man kan selv lave kaffen og putte den i en termokande til at have med på farten. Hav en vandflaske med hjemmefra i stedet for at købe en ny hver gang, du er på farten. Det er ofte de små ting, der kan gøre en forskel i det større billede, og det handler om

Der kan også være mange penge at spare på transport. Det er en stor udgift at have en bil, så her kan offentlig transport eller samkørsel være en smart måde at spare penge på. Ved mindre afstande kan man spare yderligere ved helt at droppe køretøjer og tage cyklen eller gå.

Hvis der opstår en situation, hvor du har brug for flere penge, end du har lige her og nu, kan du vælge at låne pengene og betale dem af efterfølgende. Det er som regel nemmere og hurtigere end at låne i banken. Læs mere her.

Kniber det med at få pengene til at række?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen