Overvejer du at låne penge? Husk dette!

Dette indhold er sponseret

Er lommerne tomme, og er sparegrisen for længst blevet smadret? Så står du muligvis i en situation, hvor du har behov for at låne penge – eksempelvis i forbindelse med en spontan ferie, en shoppetur eller nogle kedelige udgifter, du ikke har budgetteret efter. Vi kan alle stå i en situation, hvor vi har brug for at låne nogle penge kortvarigt, men har du ikke helt styr på lånemarkedet, hvor meget du kan låne og de forskellige priser, kan du hurtigt ende i en dyr situation. Overvej derfor dette – inden du går ud og ansøger om et lån.

ÅOP-loftet har gjort lån billigere

I sommeren 2020 indførte Regeringen et ÅOP-loft på forbrugslån – gældende for både digitale långivere og bankerne. ÅOP-loftet er således på enten 25%, hvis du ønsker at markedsføre dit produkt, og 35%, hvis du ikke vil markedsføre dit produkt. Det betyder således, at det er blevet væsentligt billigere for dig at optage et forbrugslån, da långiveren ikke må opkræve en ÅOP på mere end maksimalt 35%, hvor kviklån før havde en ÅOP på op mod 800-900%. Du kan derfor spare en masse penge, når du har brug for at låne penge, hvilket også er den helt store fordel. En utilsigtet ulempe ved ÅOP-loftet er dog, at lånebeløbene er blevet større og med en længere løbetid, hvilket kan betyde, at det faktisk kan blive dyrere for dig at låne penge.  

Fordele og ulemper ved at låne online

Det er nemt at låne via mobilen i dag, for med smartphonen kan du blot klikke ind på de mange forskellige lånesider på nettet, indstille en låneslider og underskrive din ansøgning med din NemID-app, og så har du pengene på kontoen inden for ganske få timer – hvis du bliver godkendt.

Det kan være en fordel, hvis du har brug for pengene her og nu, hvor der normalt kan være et lidt længere behandlingstid i din egen bank. Det kan dog også være en ulempe, da online lån via mobilen kan være et dyre lån for dig, end hvis du lånte igennem din egen bank.

Lån ikke mere end, du har brug for

Du kender sikkert godt til situationen, hvor du har brug for at låne for eksempel 5.000 kroner, men banken eller långiveren tilbyder dig et lån på 10.000 kroner i stedet for, fordi dit rådighedsbeløb tillader at betale et højere månedligt afdrag. Det kan jo være enormt fristende, for hvem vil ikke have 5.000 kroner ekstra at snolde for? Men hvis du ikke har behov for mere end 5.000 kroner, bør du naturligvis ikke låne flere penge. Ikke kun står du med et væsentligt lavere rådighedsbeløb i den periode, du afdrager på lånet. Du kommer også til at betale flere penge for lånet, fordi der ofte er fastsat et etableringsgebyr, der afhænger procentmæssigt af dit lånebeløb – så jo højere lånebeløb, des højere etableringsgebyr.

Overvejer du at låne penge? Husk dette!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen