Din første bil: Leasing eller køb?

Dette indhold er sponsoreret.

Studentertiden er ovre, og dit første fuldtidsjob er landet. Men hvad gør du lige, hvis den offentlige transport ikke passer ind i din nye, travle hverdag? Køber en brugt bil eller leaser du for en periode? I denne artikel kan du blive klogere på din nye situation – du kan også klikke ind på denne artikel fra findlesasing.nu og blive klogere på, hvad du kan gøre i din nye situation.  

Hvad er dit behov?

Først og fremmest bør du overveje dit behov grundigt, inden du kaster dig ud i et større køb. En ny eller brugt ny bil kan være en dyr og omkostningstung post i din privatøkonomi, så tænk langsigtet og se gerne mindst 5 år frem i tiden. Vil din situation være den samme, eller kunne det ske, at der vil være behov for en mere familievenlig bil?

Fordele og ulemper ved leasing

Der kan være mange fordele ved at lease en bil. Først og fremmest får du en bil, som er billig i startomkostninger, da du ofte kun skal smide et mindre beløb i engangsgebyr samt etableringsomkostninger. Derudover sørger leasingselskabet også for, at din bil bliver serviceret uden ekstra omkostninger, da denne ofte er inkluderet i din månedlige ydelse.

En ulempe ved at lease en bil er, at du ikke ejer bilen, og du skal derfor aflevere bilen, når leasingperioden er udløbet. Derudover har du ofte også et maks. antal kilometer indregnet i din månedlige pris, og du vil derfor skulle betale ekstra, såfremt du overskrider kilometerne.

Fordele og ulemper ved køb

Det kan være en stor investering at købe en bil – især hvis den er ny. Derfor kan det være en god ide, at du har sat dig godt ind i markedet, og at du er afklaret om, hvad dine behov er – også om 4-5 år. Når du køber en bil, har du nemlig ikke den helt samme fleksibilitet ved leasing, og det kan derfor være en dyr løsning, hvis du har behov for at skifte bilen ud allerede inden for et par år.  

Har du derimod ikke et behov for at skifte bilen ud med jævne mellemrum, og ønsker du en mere fleksibel hverdag med et skiftende køremønster? Så kan det være en fordel at købe en bil.

Hvad skal du så vælge?

Tag udgangspunkt i dine behov – ikke kun lige nu og her men også gerne 4-5 år frem. Har du for eksempel planer om at stifte familie eller flytte længere væk fra din arbejdsplads, er det måske ikke så fordelagtigt med en leaset bil, hvor kilometerne er faste. Her kan det være en fordel, hvis du ejer bilen og derfor kan være mere fleksibel i dit kørselsmønster.

Ser din dagligdag ikke anderledes ud inden for de næste par år, kan det derimod være en fordel at lease en bil. Startomkostningerne er nemlig lave og du får servicering af bilen inkluderet i din månedsydelse. Du kan derfor hurtigt, nemt og billigt få en bil. Leasing er med andre ord en fin mulighed for dig, der har brug for en bil her og nu uden at skulle punge for meget ud.  

Din første bil: Leasing eller køb?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen