Her er verdens 8 rigeste lande

Der er mange måder, at måle et lands rigdom på. Denne artikel tager udgangspunkt i de rigeste landes private formue. Private formue beskriver en privat husstands samlede formue i landet, og når man taler om landets private formue er det deraf en akkumulering af alle husstande i landet. Denne liste vil beskrive verdens rigeste lande, og give en kort introduktion til deres økonomi og økonomiske vækst. 

 1. USA 

USA er det rigeste land i verden, og det kan siges at være med god grund. Den private formue som landet besidder er næsten tre gange så stor, som det næst rigeste land. USA har 60.7 billioner dollars i privat formue anno 2018, hvilket er en stigning på 27% siden finanskrisen i 2008. 

2. Kina

Det næst rigeste land i verden er Kina. På trods af Kinas store økonomi er de stadig langt bag USA når det kommer til private formue. Kina har en privat formue på 23,6 billioner dollars, hvilket er den største 10 årige stigning af privat formue af alle lande i verden. Over de seneste ti år er den private formue for Kina steget med 130%. 

3. Japan

Japan er en stor økonomi, når det kommer til den store verden, på trods af den forholdsvis lille størrelse – specielt sammenlignet med USA og Kina. Japan har altid været højt oppe på listen over de rigeste lande i verden, og i 2018 blev deres private formue målt til 19,1 billioner dollars, hvilket er en vækst på 18,1% over de seneste ti år.  

4. Storbritannien

Forskellen mellem det tredje rigeste land og det fjerde rigeste – Storbritannien – er markant. Storbritannien er en af mest magtfulde politiske spillere i europa, samt det europæiske land med størst privatformue. Landet er dog 10 billioner under Japan på verdenslisten, og har en privat formue på 9,1 billioner dollars, hvilket er en vækst på 4% over 10 år. 

5. Tyskland

Tyskland er det andet europæiske land på listen over de rigeste lande i verden, og det femte rigeste land i verden målt på privat formue. Tyskland har en privat formue på 8,8 billioner dollar, hvilket er en procentvis stigning på 7%. 

6. Indien

På sjettepladsen over verdens største økonomier er Indien. Dette er endnu et land, hvis private formue er steget markant siden krakket i 2008. Indiens private formue er 8,1 billioner dollars, hvilket er en stigning på 96% procent. 

7. Australien

Australien har en privat formue på 6,0 billioner dollars, hvilket er en stigning på 48% over 10 år. Det interessante er at måler man på hvor husstandes individuelle formue pr. person er Australien verdens rigeste land. 

8. Canada

Det ottende rigeste land i verden er Canada. Landet nord for USA har set en økonomisk procentvis vækst i personlig formue over de sidste ti år på 23%, hvilket gør at de i alt har en privat formue på 6,0% billioner dollars. Samme antal som Australien.

Her er verdens 8 rigeste lande

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen