Genbrug er det nye sort

Vi skriver nu 2021, og sjældent før har bæredygtighed været så populært, som det er nu. Vi står i dag over for klimaforandringer, som er sværere end nogensinde før at ignorere. Hver dag er der nye opinionsledere som Great Thunberg, der rusker op i os alle, og tvinger os til at indse, hvor alvorlig situationen er. Det er nu eller andre. Derfor er de store, omdiskuterede industrier som tøj og elektronik, hvor overproduktion og -forbrug har taget overhånd, også noget, som mange taler om og kritiserer. Netop dette er et godt sted at starte, hvis du som privatperson gerne vil gøre en reel forskel. Der er nemlig masser af sparet CO2 og god karma i at genbruge tøj og elektronik, og på den måde mindske dit bidrag til en verden, der producerer meget mindre, end vi har brug for, og brænder det overskydende lager, hvis ikke det kan sælges.

Gammelt elektronik kan nemt forvandles til nyt

Der er mange måder, hvorpå man kan mindske sit forbrug af elektronik. Man kan selvfølgelig købe det brugt via brugtforhandlere eller hjemmesider som DBA. Her sælges både nyt som gammelt, og det er nemt at få en god deal i hus. 

I de senere år er det kommet på mode at sælge såkaldt “refurbished” elektronik – altså elektronik der laves på dele fra gamle, brugte apparater. Det ses især i stor stil med nye og gamle iphones, som man sælger til de butikker, der leverer dette koncept, som så videresælger telefonerne til nye kunder. På den måde er forbruget af materialer til nye telefoner ikke lige så stort, hvilket er rigtig godt for miljøet. 

I 2021 er trends fra 70’erne retro

Hvis man kigger på tøjindustrien, så er der rigtig mange ting, der går igen, selvom moden konstant skifter. Mange ting, der før har været på mode, er blevet retro, og det er ikke uvant at se de unge rende rundt på gaden i tøj, der ligner noget fra 70’erne. Derfor er det som udgangspunkt godt at gemme sit tøj i lang tid, fordi det ofte “bliver fedt på ny” igen senere. Hvis ikke man har plads til at gemme det, så kan man give det til genbrugsbutikker som Frelsens Hær eller Folkekirkens Nødhjælp, hvor videresalget af tøjet går til et godt formål. Genbrug af tøj eller deling af tøj med mennesker, der har mere brug for det end dig selv, er god karma, og det er derfor noget, som alle burde gøre noget mere. 

Genbrug er det nye sort

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen